24 februar 2020

Naši učenici na Sajmu turizma u Beogradu

Učenici obrazovnih profila turistički tehničar, ekonomski tehničar, konobar i kuvar Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole, sa profesorima Snežanom Petrušević i Sonjom Šaranović su od 19. do 21. februara posjetili Međunarodni sajam turizma u Beogradu.

 

Pod sloganom “Put pod noge”, u nekoliko izložbenih hala predstavili su se izlagači iz mnogih zemalja svijeta. Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma turizma je Egipat, sa prepoznatljivom ponudom koja privlači posjetioce iz cijelog svijeta.

Untitled

“Među mnoštvom posjetilaca ovogodišnjeg Sajma bili su i učenici i profesori naše škole, zadovoljni što su imali i ove godine mogućnost da dožive atmosferu ovako značajne manifestacije. Uspješna i atraktivna, lokalna i globalna, multinacionalana i multikulturalna po svom obimu, kvalitetu i privlačnosti, ova manifestacija nas je očarala. Učenici su se upoznali sa turističkom ponudom domaćih i inostranih turističkih agencija, hotela, vazduhoplovnih kompanija i međunarodnih turoperatora. Bogatiji za još jedno iskustvo, učenici su shvatili značaj ovogodišnjeg Sajma turizma. Na štandu NTO Crne Gore su nas dočekali predstavnici Turističke organizacije Bara, na čelu sa direktorom Emilom Kukaljem, i pozdravili inicijativu i želju grupe učenika i profesora škole da se i ove godine pojave na prestižnoj manifestaciji.  U okviru sajma organizovane su tri srodne izložbe – Međunarodni sajam vina ‘BeoWine’, Međunarodni sajam opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo, i Sajam suvenira ‘Vidi Srbiju’. Naši učenici bili su u mogućnosti da prisustvuju ovim izložbama, shodno svojim interesovanjima i afinitetima za budući poziv turističkog radnika”, istakla je za Bar Info prof. Snežana Petrušević. 

U samoj školi je, povodom Međunarodnog dana maternjeg jezika, 21. februara, organizovan dvodjelni program u kome je učestvovalo preko 80 učenika.

Copyright © 2019 Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola. All Rights Reserved 

Design by Aleksandar Vukazić

Premium Joomla Templates