25 februar 2020

Radionica "Edukacijom i dijalogom do EU"

Centar za demokratsku tranziciju iz Podgorice, u okviru projekta “Edukacijom i dijalogom do EU” održao je 24. februara interaktivne radionice za barske srednjoškolce. Nakon radionice u JU Srednjoj stručnoj školi Bar, u biblioteci JU Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole realizovana je jednoiposatna sesija koja je bila razvrstana u tri tematske cjeline.

20200224 140850
Preko trideset učenika je svoje informisanje i sagledavanja značaja Evropske unije otpočelo kroz asocijacije koje se odnose na ovu međudržavnu tvorevinu i pristupni proces Crne Gore. Nakon uvodnog dijela prezentovani su razlozi pridruživanja Crne Gore EU, objašnjen je proces donošenja odluka unutar EU i njenih institucija, dok su u završnom dijelu obrazlagane teme poput zajedničkog tržišta i valute, slobodnog kretanja ljudi kao i, najvažnija za ovaj uzrast, mogućnost nastavka daljeg obrazovanja u zemljama članicama EU. Posebnu pažnju prisutnih, što se moglo zaključiti na osnovu postavljenih pitanja, privukla su i aktuelna dešavanja oko BREGZIT-a i tendeciozna javna
komentarisanja o odnosu EU prema našem regionu.
Predavač je bio mg Marko Pejović, projektni koordinator CEDEM-a, inače bivši učenik i do nedavno profesor ekonomske grupe predmeta u JU Srednjoj ekonomsko-ugostiteljskoj školi Bar.

Copyright © 2019 Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola. All Rights Reserved 

Design by Aleksandar Vukazić

Premium Joomla Templates