Radionica na temu „Huliganizam i nasilje u sportu"

U okviru serije predavanja o bezbjednosti, u JU Srednjoj ekonomsko-ugostiteljskojh školi Bar održana je radionica na temu „Huliganizam i nasilje u sportu“, koju je realizovao Čedomir Milutinović, Komesar za bezbjednost i direktor utakmica reprezentativnih selekcija Košarkaškog saveza Crne Gore.

20211112 155711

Kao dugogodišnji košarkaški radnik i Koordinator za bezbjednost Internacionalne policijske organizacije Crne Gore, Milutinović je tokom jednosatne sesije sa prisutnima obradio najzanačajnije aspekte svih oblika nasilja koja prate sportska dešavanja.
Nakon uvodnih tematskih video prikaza i tekstualne prezentacije, koju su pratili stručni komentari iz bogatog sportskog angažmana Milutinovića, uslijedila je skoro polusatna interakcija sa preko trideset učenika. Pored Milutinovića na učenička pitanja i komentare odgovarao je i generalni sekretar IPO Momčilo Šćekić.
Na kraju radionice, prisutni su apostrofirali najznačajnije aspekte koji mogu doprinijeti suzbijanju neželjenih oblika ponašanja ne samo na sportskim događajima, već u društvu uopšte. Istaknuto je da promovisanje otvorenog razgovora, dijaloga i ohrabrivanje mladih da ne trpe bilo koji vid nasilja i isto odmah prijave roditeljima, školi i nadležnim službama u velikoj mjeri prevenira nastanak težih posljedica i po pojedinaca i po društvo. Naznačena je uloga porodice i u ovom fenomenu, dok je zaključeno da navijanje, kao lijepo druženje na sportskim manifestacijama, doprinosi zbližavanju u zajednici i pruža izuzetnu podršku sportistima, njihovim klubovima i crnogorskoj reprezentaciji.
U okviru saradnje JU SEUŠ Bar i IPO CG za iduću sedmicu predviđeno je predavanje mg Ivana Pekića na temu „Savremeni terorizam“.

Copyright © 2021 Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola. All Rights Reserved 

Design by Aleksandar Vukazić