Digitalizuj.Me - Generation Unlimited imaGen Ventures izazov za mlade

Učenici naše škole, Davud Bahović, Marija Vuksanović, Jovana Šobić, Sara Bakić i Teodora Gašić, ušli su u TOP 5 Generation Unlimited imaGen Ventures izazova za mlade, pod pokroviteljstvom UNICEF-a, ING Group i NU Digitalizuj.Me, sa svojim rješenjem za problem nedovoljne informisanosti i edukacije djevojčica i djevojaka o posljedicama Humani Papiloma virusa (HPV). Djeca su osvojila novčanu nagradu od 2000EUR, koju će iskoristiti za dalji razvoj rješenja problema, u naredna tri mjeseca.

IMG 20220420 WA0015

Prijave za ovo takmičenje su trajale do 08.04.2022.g., kada je, među više od 150 prijavljenih, odabrano 10 najboljih timova. Ovi timovi su od 15-17.04. učestvovali na radionici u hotelu „Palas“, u Petrovcu, gdje su radili na razvoju svojih ideja, koje su trećeg dana radionice, predstavili stručnom žiriju. Žiri je među pet najboljih i najperspektivnijih svrstao i tim naših učenika. Ime našeg tima je „Maslinari“.

Generation Unlimited je globalno partnerstvo izmedju privatnog sektora, vlada, internacionalnih i lokalnih organizacija, sa jedne, i mladih ljudi, sa druge strane, koje želi da identifikuje i omogući najbolja rješenja za tri velika izazova današnjice: (a) da svaka mlada osoba bude u školi, (b) da ima mogućnost da uči i bude dio nekog treninga i (c) da bude zapošljena do 2030. godine.

U naredna tri mjeseca, „Maslinari“ imaju zadatak da projekat razviju i učine ga vidljivim. Nakon isteka ovog razvojnog perioda, slijedi naredna faza takmičenja: nacionalno takmičenje, gdje će biti odabrana dva tima, koja će predstavljati Crnu Goru na internacionalnom takmičenju. Na internacionalnom takmičenju učestvovaće ekipe iz više od 35 zemalja svijeta, a pobjednički timovi će kao nagradu za dalje razvijanje projekta, dobiti novčana sredstva u iznosu koji će biti određen prema: potencijalnim uticajima projekta, potrebama projekta za finansiranjem i drugim važnim kriterijumima.

Ispred Tima za projekte i međunarodnu saradnju

nastavnica Jelena Vlahović

Copyright © 2021 Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola. All Rights Reserved 

Design by Aleksandar Vukazić