Dan s volonterima Peace Corps-a

 U organizaciji prof. Marte Nikolić I koordinatorke Mirovnog korpusa za Crnu Goru Jelene Tripković, pokrenuta je saradnja sa 6 volontera Mirovnog korpusa (Peace Corps) koji će nakon položene zakletve u petak 9.12.volontirati naredne 2 godine u crnogorskim osnovnim i srednjim školama. 

IMG 20221206 WA0021

Našim učenicima pružena je prilika da usavršavaju komunikacione vještine na engleskom jeziku sa izvornim govornicima tokom 3 sata intenzivnih radionica sto su oni svesrdno iskoristili na zadovoljstvo svih - Aktiva engleski jezika, učenika i američkih volontera. Volonteri su prvo posmatrali čas prof. Nikolić u odjeljenju I-4 i I-2, potom prezentovali Peace Corps i tog volonter skog koncepta, predstavili sebe, svoj rad i dosadašnje iskustvo a onda je svaki volonter u grupama sa po 6 učenika praktikovao komunikaciju tj. razmjenjivali smo ideje, planove o budućoj saradnji, preporuke sta posjetiti u Crnoj Gori itd. 

 Sa volonterom koji će obavljati službu na teritoriji Bara (OŠ "Mrkojevici" ), a koji je po zanimanju istoričar, postignut je dogovor da redovno učestvuje u izvođenju nastave engleskog jezika u našoj školi u narednih 18 mjeseci što učenicima pruža jedinstvenu priliku da budu izloženi jeziku u svom neposrednom okruženju, da obogate svoj rječnik, osnaže komunikaciju na stranom jeziku, stiču toleranciju, da potspješujemo multikulturalnost i uopšte osvježimo nastavni proces inovativnom metodologijom i drugačijim pristupom.     Interesovanje učenika za ovakve događaje u školi je uvijek bilo izuzetno veliko ali njihovo oduševljenje je nemjerljivo sad kada znaju da će ovo biti ustaljena praksa na dnevnom nivou, a ne samo sporadični susreti i naročito ih raduje činjenica što imaju slobodu da sami biraju teme naših budućih radionica s gospodinom Ossion Leighton. 

*Mirovni korpus je agencija Vlade Sjedinjenih Američkih Država koja je zvanično osnovana 1. marta 1961. godine od strane predsednika SAD-a Džon F. Kenedija kako bi se promovisao mir i prijateljstvo u svijetu putem Amerikanaca volontera koji doprinose socijalnom, ekonomskom i ljudskom razvoju zemalja domaćina u kojima oni služe. Mirovni Korpus nije politička ili religiozna organizacija.

Copyright © 2021 Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola. All Rights Reserved 

Design by Aleksandar Vukazić