Agroizlet

U sklopu obilježavanja Globalne neđelje preduzetništva,danas je četrdeset učenika naše škole,u pratnji profesora Neđeljka Đurovića i Marka Pejovića obišlo poljoprivredno gazdinstvove Andrije Ivovića u Zupcima,kao i maslinarski put u naselju Džidžarin. Želju da se priključe ovoj maloj ekspediciji iskazalo je i pet učenika Srednje stručne škole,koji se obrazuju za zanimanje veterinarski tehničar,pa smo ih sa zadovoljstvom prihvatili.

dsadsa

Tokom ovog obilaska živopisnog zaleđa Bara, veoma zainteresovanim učenicima prikazani su dobri primjeri preduzetništva u poljoprivredi i ukazano na njihovu privrednu multiplikativnost.
Da mladi u poljoprivredi itekako mogu imati perspektivu potvrđuje uspješno poslovanje farme koza na porodičnom imanju gospodina Ivovića,koja je pravi primjer tržišno orijentisane poljoprivrede.

s55s5s5s
Za organskim proizvodima postoji ogromna potražnja na tržištu,pa je to izazov i prilika koju mladi treba da prepoznaju i iskoriste. Svaka biznis ideja u oblasti poljoprivrede je dobra. Domaćin je u razgovoru sa učenicima i profesorima ukazao na sve aspekte svoji preduzetničkih poduhvata i pozvao ih da se i oni u njima oprobaju. Ukoliko se odvaže na ovakav korak sigurno neće zažaliti,jer je ovo lijepa,a ujedno i isplativa djelatnost. Gostoprimni domaćin je posebno istakao da ga raduje ovakav primjer upoznavanja srednjoškolaca sa primjerima dobre prakse iz poljoprivrednog preduzetništva.

sadda

“Glavni cilj ovog izleta bio je demistifikacija naslijeđenih stavova o poljoprivredi kao niže rangiranom zanimanju. Sigurno se svi možemo prisjetiti riječi svojih roditelja “ili uči,ili ćeš čuvati ovce”. Ovako isključiv stav,ili škola ili težak rad na selu,je nešto što treba prevazilaziti i ukazivati mladima da je dobitna kombinacija upravo u spoju ove dvije, nekada suprotstavljene, djelatnosti. Školovan i obrazovan poljoprivrednik, stručnjak i menadžer svog imanja, proizvodnja ne samo za sopstvene potrebe već za tržište,je vizija koju mladi treba da usvoje kako bi se okrenuli zapostavljenim i neiskorišćenim poljoprivrednim resursima. Samo takvim načinom razmišljanja mladi će prepoznati biznis mogućnosti u poljoprivredi,a škola je tu da im na tom putu pomogne i da ih podrži”,obrazložila je direktorica škole,Tanja Spičanović.

{Loadgallery_wd gallery_type=thumbnails theme_id=1 gallery_id=29 sort_by=order order_by=asc show_search_box=0 search_box_width=180 image_column_number=5 images_per_page=30 image_title=none image_enable_page=1 thumb_width=180 thumb_height=90 thumb_click_action=undefined thumb_link_target=undefined popup_fullscreen=0 popup_autoplay=0 popup_width=800 popup_height=500 popup_type=fade popup_interval=5 popup_enable_filmstrip=1 popup_filmstrip_height=70 popup_enable_ctrl_btn=1 popup_enable_fullscreen=1 popup_enable_info=1 popup_info_always_show=0 popup_enable_rate=0 popup_enable_comment=1 popup_hit_counter=0 popup_enable_facebook=1 popup_enable_twitter=1 popup_enable_google=1 popup_enable_pinterest=0 popup_enable_tumblr=0 watermark_type=none watermark_link=https://web-dorado.com}

Copyright © 2021 Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola. All Rights Reserved 

Design by Aleksandar Vukazić