Filmska sekcija škole

Članovi filmske sekcije (Faruk Husović,Marija Vuksanović,Dženan Skenderović ,Anastazija Pavlović,Faris Husović,Azra Husović,Teodora Gašić i Lazar Drašković) uz pomoć svojih profesorica-mentorki Mirjane Savićević i Ivane Kecojević realizovali su kratkometražni film Ispovijest jednog nasilnika sa kojim su se predstavili na 3. Beogradskom Ogledalovom srednjoškolskom filmskom festivalu.Realizaciju projekta pomogla je Bubulj produkcija.

PREDUZETNIŠTVO – STIL ŽIVOTA

U želji da učenicima online nastavu učine što zanimljivijom, i da, sa druge strane, ne ostanu uskraćeni za informacije iz oblasti preduzetništva i mogućnostima ispoljavanja kreativnosti i inovativnosti kroz ovu oblast privređivanja, nastavnice Vesna Vulić i Jelena Vlahović su organizovale prvo online gostujuće predavanje iz modula Preduzetništvo za obrazovne programe Turistički tehničar/ka i Ekonomski tehničar/ka. Jednosatno predavanje je pratilo 30 učenika/ca iz II i IV razreda. Gostujući predavač je bio mr Nikola Mićunović, direktor NVO Studentski biznis centar, koji je učenicima/ama na veoma pitak i transparentan način predstavio projekat BY LEAP - Balkans Youth: Linking Education, Abilities and Partnership potential in regional employment practice, kao i sve mogućnosti za srednjoškolce, koje su dostupne u narednom trogodišnjem periodu realizacije projekta.

Nastavljena realizacija regionalnog projekta „YOUTH IN THE ROCKY BALKANS“

Da se podsjetimo... 

Srednjoškolski centar „Nedžad Ibrišimović“ Ilijaš u saradnji sa partnerskim školama: Srednja ekonomsko – ugostiteljska škola Bar i Ekonomko – trgovinska škola Bečej te UDRUŽENJEM OMLADINSKA ORGANIZACIJA „ISKORISTI DAN – CARPE DIEM“ od decembra 2019.godine realizuje projekat „YOUTH IN THE ROCKY BALKANS“ (Mladi sa brdovitog Balkana). Projekat je podržan kroz drugi Otvoreni poziv za projektne prijedloge organizacija civilnog društva i srednjih škola, implementiranog od strane Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO) i podržanog od strane Fonda Ujedinjenih nacija za izgradnju mira (UNPBF).

Premijerni Erasmus + projekat

Nakon što su saopšteni rezultati selekcije projekata za 2020. godinu u okviru programa Erasmus+ iz oblasti KA2 Saradnja radi inovacije i razmjene dobre prakse, izvjesno je da će se projekat pod nazivom „Digitalne vještine za odrasle“ u kome je Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola jedna od sedam partnerskih organizacija sprovoditi u toj ustanovi od 1. novembra ove godine do 31. oktobra 2022. Glavni aplikant je Orbis Institut iz Bratislave, a ostale partnerske organizacije su Centro Integrado Publico de Formacion Profesional Misericordia iz Valensije, Metodo Estudios Consultores iz Viga (Španija), Uniao das Freguesias de Gondomar (Portugal), Privredna komora regije Tarsus (Turska) i Social Cooperative Enterprise Kiklada iz Sirosa (Grčka).

Šta znaš o internetu

Ministarstvo sporta i mladih, Ministarstvo javne uprave, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije u sklopu edukativne kampanje

“Digitalna pismenost i zaštita djece i mladih na internetu” tokom avgusta 2020.godine organizuju kviz „Šta znaš o internetu“.

Copyright © 2019 Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola. All Rights Reserved 

Design by Aleksandar Vukazić

Premium Joomla Templates