Srebro za naše kuvare na Državnom prvenstvu

54367

Na “Državnom prvenstvu ugostiteljskih radnika 2016.”, koje je održano juče u Budvi,u kategoriji srednjih škola koje obrazuju kadrove iz oblasti ugostiteljstva, tim naše škole zauzeo je drugo mjesto i okitio se srebrnom medaljom!Pod mentorstvom profesora Miodraga Markoča,svoje kulinarsko umijeće stručnom žiriju su predstavile učenice III razreda,Bjanka Đokić i Damjana Tijanić. U disciplini pripreme menija od tri ganga po izboru,one su se predstavile hladnim predjelom-avokado sa gamborima,zatim glavnim jelom-losos na mediteranski način,a za dezert su pripremile Kinder mafin. Osim besprekornog izgleda,njihovi specijaliteti pobrali su posebne pohvale žirija nakon degustacije.

432

“Ovo je veliki uspjeh za školu,koja je poslije par godina pauze,ponovo uzela učešće na takmičenju ove vrste. S obzirom da ovakve aktivnosti iziskuju zahtjevne pripreme koje puno koštaju,veliku zahvalnost dugujemo gospodinu Osmanu Đokiću i njegovoj kompaniji koja nam je pružila neophodnu pomoć u vidu nabavke namirnica,pribora za pripremu i serviranje jela. Iza uspjeha ovih talentovanih učenica stoji timski rad i podrška mojih koleginica Dragane Raičević i Anđele Globarević,koje su se nesebično zalagale i dale veliki doprinos da se na takmičenju predstavimo u najboljem svijetlu”,kaže profesor Miodrag Markoč.
Tokom samog takmičenja,koje se održavalo na bazenu Rondo,naš tim imao je podršku i oko 40-ak svojih drugara,koji su u pratnji predmetnih nastavnica Aleksandre Kovačević, Jelene Vlahović i Slađane Božović tog dana takođe bili u Budvi,u posjeti Sajmu hrane i Međunarodnoj berzi turizma(METUBES). Kolege i takmičare svojim prisustvom su podržali i profesori Dejan Bajić i Snežana Petrušević.

image fc126d4245f25d74295389da1088c755acf51fa706ca8b6254a668aca179b522 V

Ostaje žal što zbog nedostatka osnovnih sredstava za rad (inventara,alata,pića) nijesmo bili u mogućnosti da prijavimo makar još jedan tim konobara, koji bi se takmičili u disciplini postavke eksponata ili priprema koktela. “Ove godine imamo zaista reprezentativnu generaciju konobara i šteta je što nijesmo imali mogućnosti da im pružimo priliku da svoje vještine pokažu”,ističe profesor restoraterstva u našoj školi, Marko Spičanović,koji je na ovom takmičenju bio član stručnog žirija za profesionalce i srednje stručne škole.Ovo je inače IX Državno takmičenje u prirpremi jela po meniju u kojem je učestvovalo devet škola iz Crne Gore i regiona. Organizatori prvenstva bili su Udruženje šefova kuhinja Crne Gore i Udruženje barmena Crne Gore, a manifestacija je podržana od strane Ministarstva prosvjete i Centra za stručno obrazovanje.

 

{Loadgallery_wd gallery_type=thumbnails theme_id=1 gallery_id=9 sort_by=order order_by=asc show_search_box=0 search_box_width=180 image_column_number=5 images_per_page=30 image_title=none image_enable_page=1 thumb_width=180 thumb_height=90 thumb_click_action=undefined thumb_link_target=undefined popup_fullscreen=0 popup_autoplay=0 popup_width=800 popup_height=500 popup_type=fade popup_interval=5 popup_enable_filmstrip=1 popup_filmstrip_height=70 popup_enable_ctrl_btn=1 popup_enable_fullscreen=1 popup_enable_info=1 popup_info_always_show=0 popup_enable_rate=0 popup_enable_comment=1 popup_hit_counter=0 popup_enable_facebook=1 popup_enable_twitter=1 popup_enable_google=1 popup_enable_pinterest=0 popup_enable_tumblr=0 watermark_type=none watermark_link=}

 

Copyright © 2021 Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola. All Rights Reserved 

Design by Aleksandar Vukazić