Najukusniji ispiti

2016 05 25 15.59.26

Još jedna generacija kuvara i konobara,odnosno kulinara i uslužitelja,uspješno je završila školovanje. Kruna njihovog trogodišnjeg,odnosno četvorogodišnjeg obrazovanja bila je polaganje praktičnog dijela završnog i stručnog ispita. Pred ispitnom komisijom učenici su pripremali i servirali razne vrste jela,od hladnih i toplih predjela do jela po porudžbini i dezerata. Izdvajamo samo neka od jela koja su se tog dana našla na meniju: piletina u aspiku,špagete bolonjez,špagete milanez,rižoto od morskih plodova,rižoto od povrća,teleći medaljoni u sosu od pečuraka,podgorički popeci,ramstek na žaru,pastmrka na žaru,brancin na žaru sa dalmatinskim varivom,goveđi gulaš,bakraš gulaš,musaka od tikvica,musaka od patlidžana,voćni kup, američke palačinke,flambirane palačinke,razni kokteli.

{Loadgallery_wd gallery_type=slideshow theme_id=1 gallery_id=24 sort_by=order order_by=asc slideshow_effect=fade slideshow_interval=5 slideshow_width=800 slideshow_height=500 slideshow_enable_autoplay=0 slideshow_enable_shuffle=0 slideshow_enable_ctrl=1 slideshow_enable_filmstrip=1 slideshow_filmstrip_height=90 slideshow_enable_title=0 slideshow_title_position=top-right slideshow_enable_description=0 slideshow_description_position=bottom-right slideshow_enable_music=0 slideshow_audio_url= watermark_type=none watermark_link=

Uskus,ali i izgled posluženih jela najbolje su svjedočanstvo njihovog marljivog rada i stečenih stručnih vještina. Za posebnu pohvalu je i to što je većina njih već uveliko radno angažovana u najpoznatijim restoranima,picerijama i hotelima,širom Barske opštine. Tome je svakako doprinijelo i efikasno partnerstvo škole i poslodavaca,koje iz godine u godinu unapređujemo i time poboljšavamo šanse mladih ljudi za nalaženje posla. Ipak,najveće zasluge za još jednu generaciju uspješno izvedenu na pravi put pripadaju profesorima Marku Spičanoviću, Dejanu Bajiću, Dragani Raičević i Miodragu Markoču. Vođeni motom da je znanje ključ uspjeha u ugostiteljstvu,oni su strpljivo i posvećeno radili sa njima i izgrađivali ih u stručne i savjesne ličnosti.

Copyright © 2021 Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola. All Rights Reserved 

Design by Aleksandar Vukazić