08 mart 2020

Info dani na UDG-u i kreativni srednjoškolci

Učenici II, III i IV razreda JU Srednje ekonomsko – ugostiteljske škole iz Bara, njih oko 50, zajedno sa profesorima Ivanom Perović i Aleksandrom Vukazićem, posjetili su dana 05.03.2020. godine Univerzitet Donja Gorica. Posjeta je istovremeno nastavak uspješne saradnje uspostavljene među ovim ustanovama.

UDG

Na ovaj način, visokoškolske Ustanove pomažu srednjoškolcima da se lakše opredijele za fakultet, čije će im obrazovanje omogućiti dolazak do željenog zanimanja.

Druženje na Univerzitetu je započeto prigodnom zakuskom a zatim je nakon oficijelnog dijela upotpunjeno i obilaskom učionica, amfiteatara, kreativnih laboratorija, preduzetiničkog gnijezda i kancelarijom za preduzetnike.

udg2

Osim toga, srednjoškolci su u jednom od amfiteatara mogli da pogledaju prezentaciju i dobiju odgovore od akademskog osoblja i studenata sta izučava svaka jedinica Univerziteta Donja Gorica i koje su mogućnosti zaposlenja po završetku školovanja: postojeći smjerovi, nivoi studija, način izvodjenja nastave, kao i mnogobrojne nenastavne aktivnosti.

Prisutne učenike je ovom prilikom pozdravila Dr Sandra Tinaj, generalni menadžer, koja je u svom izlaganju dala osvrt na mogućnosti stručnog usavršavanja i obrazovanja koje mladi mogu da dobiju na Univerzitetu Donja Gorica.

Učenicima je na taj način pružena prilika da na neposredan način dobiju informacije o šansama i mogućnostima za nastavak školovanja i odabir profesije. S obzirom da tek definišu svoju poziciju na tržištu rada mogli su da dobiju odgovore na pitanja kako dalje da usmjeravaju svoju karijeru.

udg3

Članovima školskog Kluba kreativnih bila je omogućena prezentacija i prodaja ručno rađenih proizvoda u holu Univerziteta. Učenici su se potrudili da na kreativan, zanimljiv i neobičan način prikažu svu posvećenost svom radu a kupci su imali priliku da izadju iz klišea i obraduju svoje djevojke, majke, sestre, drugarice originalnim poklonom povodom 8. marta.

Od srednjoškolaca se očekuje da kao budući akademski građani ove zemlje, budući intelektualci, budu stubovi koji svake godine izrastaju iz temelja sa zadatkom da ojačaju zemlju i budu osnova ljepše budućnosti.

Još jedni Info dani su za nama i verujemo da se ovim vidom saradnje obrazovnih ustanova može stići do zajedničkog cilja promocije pravih vrijednosti i sticanja trajnih znanja.

Copyright © 2019 Srednja ekonomsko-ugostiteljska škola. All Rights Reserved 

Design by Aleksandar Vukazić

Premium Joomla Templates